Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій!

11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото

Дмитро Лубінець поділився важливою новиною – 11 українських дітей успішно повернулися додому. 6 дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та 5 хлопчиків, які перебували в різних обставинах. Від найменшої, 2-річної дівчинки, до старшої, 16-річної підлітка.

Двох діток зустрічали з каретою швидкої, оскільки одна дитинка зовсім не може пересуватися.

Вдалим поверненням дітей додому займалися українські представники за посередництвом Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також з активною участю Державної прикордонної служби. Ця операція є частиною реалізації плану Bring Kids Back UA, схваленого Президентом України.

Важливу роль у цьому процесі відіграв Офіс Омбудсмана разом з іншими органами державної влади. Рідні дітей звернулися до Омбудсмана з проханням про повернення примусово переміщених та депортованих українців на Батьківщину.

Дітей особисто зустрів Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі, що ще раз підкреслює важливість співпраці між країнами у розв’язанні гуманітарних питань.

На жаль, доля цих дітей була трагічною, оскільки вони пережили окупацію рідних міст, бомбардування, поранення та втрати рідних. Деякі з них навіть паспортизувались Російською Федерацією, що сталося під час неправомірної анексії.

Тепер українці вдома. Наше завдання не тільки подбати про логістичний, безпековий та інші напрямки повернення, але й надалі забезпечити отримання дітьми психологічної, гуманітарної допомоги, залучаючи до цього партнерів.

Ми продовжимо працювати, щоб повернути додому викрадених росіянами українських дітей та сприяти возз’єднанню родин!  - написав 
Лубінець Дмитро

11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото №1
11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото №2
11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото №3
11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото №4
11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото №5
11 українських дітей повертаються додому з окупованих територій! фото №6

Фото: Телеграм канал: Омбудсман Лубінець Дмитро

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: