Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

CБУ розкрила схему вимагання грошей від родичів військовополонених

CБУ розкрила схему вимагання грошей від родичів військовополонених фото

Служба безпеки України (СБУ) успішно ліквідувала ще одну схему, яка спрямовувала зусилля на вимагання коштів від близьких родичів українських військовополонених. Затримано двох осіб, які вимагали велику суму грошей, обіцяючи здійснити обмін полоненими.

Суть справи: Зловмисники вимагали 60 тис. доларів США від родичів двох полонених воїнів Збройних Сил України (ЗСУ). Вони обіцяли передати гроші бойовикам окупаційних угруповань для включення військовополонених до «списків обміну». На жаль, фігуранти не мали наміру повертати воїнів ЗСУ додому, це була лише шахрайська схема для виручення грошей.

СБУ детально задокументувала злочинні дії зловмисників і затримала їх, коли вони отримували останній «транш». Під час обшуків виявлено підроблені посвідчення правоохоронних органів, візитну картку представника російської «неурядової» організації, а також «розцінки» за конфіденційну інформацію про громадян України.

Обом фігурантам пред'явлено підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Звертання до громадян:

В разі отримання вимог від невідомих осіб за «визволення» полоненого родича, негайно звертайтеся до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених.

Контакти:

+38 044 321-11-21
+38 098 321-11-21
Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32
united_center@ssu.gov.ua

Звертаємо вашу увагу, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції органів державної влади.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: