Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українська інновація: Ефективна машина для розмінування

Українська інновація: Ефективна машина для розмінування фото

В Україні відбулася презентація третьої вітчизняної моделі машини для розмінування, розробленої українською компанією efarm pro спільно з виробниками сільськогосподарської техніки. Подія, яка мала місце на одному з випробувальних полігонів, зібрала представників влади та індустрії.

Заступник Міністра економіки Ігор Безкаравайний підкреслив, що нова машина, за своїми характеристиками, не поступається кращим західним аналогам. Вона базується на шасі трактора Т-156 і здатна очищати до 5 тисяч квадратних метрів землі за годину. Це порівнянно з хорватською DOK-ING MV-10, яка має схожу продуктивність.

Унікальність української розробки полягає не лише в її характеристиках, але й у використанні виключно вітчизняних запчастин. Це не тільки сприяє розвитку українських виробників, але й гарантує можливість проведення ремонтних робіт майже в будь-якому регіоні країни.

Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко відзначила важливість підтримки вітчизняних виробників у галузі протимінної діяльності та високий потенціал українських інновацій.

Наразі перед новою моделлю стоїть процес сертифікації та планується запуск серійного виробництва. Ігор Безкаравайний також наголосив на тому, що враховуючи потреби операторів у машинах для розмінування, попит на цю техніку буде значний.

Нагадаємо, що Акселераційна програма для українських підприємців, які працюють у сфері гуманітарного розмінування, продовжує приймати заявки від розробників, щоб надати підтримку та прискорити впровадження їхніх інноваційних рішень.

Фото: Пресслужба Міністерства економіки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: