Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як екс-голова ВЛК Чернігівщини 'заробив' майже $1 млн на ухилянтах від мобілізації

Як екс-голова ВЛК Чернігівщини 'заробив' майже $1 млн на ухилянтах від мобілізації фото

Спецслужби Чернігова розкрили масштабну схему ухиляння від мобілізації та нелегального виїзду громадян за кордон. У центрі скандалу опинився колишній голова військово-лікарської комісії Чернігівської області, якого затримала СБУ. Виявивши майже 1 млн доларів та 22 тис. євро в його помешканні, спецслужби також вилучили документи на кілька квартир і земельних ділянок.

Екс-чиновник використовував свій вплив для обіцянок військовозобов'язаним про зняття з військового обліку за допомогою фіктивних довідок про непридатність до служби. Після цього ухилянти незаконно виїжджали за кордон. Розслідування також виявило спільну діяльність екс-чиновника з іншими посадовцями військово-лікарських комісій та медичних установ.

Затриманому вже повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, серед яких - прийняття хабара, перешкоджання діяльності ЗСУ та незаконне переправлення осіб через державний кордон. Він залишається під вартою без права на внесення застави.

СБУ обіцяє розслідувати всі обставини справи та притягнути до відповідальності всіх причетних до корупційної схеми. Очікується, що зловмисникам може загрожувати до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: