Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хитрий ухилянт з Вінниці не мобілізувався, бо двічі приходив до ТЦК п'яним!

Хитрий ухилянт з Вінниці не мобілізувався, бо двічі приходив до ТЦК п'яним! фото

На Вінниччині один військовозобов'язаний виявився вправним майстром ухилення від мобілізації, двічі втікши від військових повісток завдяки хитрій схемі. Хоча прокуратура вимагала для нього трьох років в'язниці, апеляційний суд вирішив не саджати його за ґрати, надаючи три роки іспитового терміну.

Вирок, який визначив події, датований 12 лютим 2024 року, розкриває деталі цієї невеликої драми. Все почалося з того, що військовозобов'язаний із Липовця був визнаний придатним до військової служби, отримавши повістку для відправлення до військової частини. Проте, його хитра тактика вивела ситуацію з-під контролю військових.

Вирок зазначає, що під час першої спроби мобілізації транспорт для відправки військовозобов'язаного затримався, і він вирішив не гаяти часу, а випити алкоголь, повернувшись п'яним. Оскільки відправка п'яних осіб була заборонена, йому виписали нову повістку на іншу дату.

Не втративши ініціативи, він прийшов до військкомату раніше нової дати, але знову в стані алкогольного сп'яніння. Йому пропонували написати заяву про відмову від служби, і він використав цю можливість, написавши її власноруч.

Справа потрапила до суду, але перший вирок визнав його невинуватим, маючи аргумент, що приходження в той день, коли його не викликали, не може бути ухиленням від служби. Апеляційний суд розглянув ситуацію і визнав чоловіка винним, призначивши йому три роки в'язниці.

Проте, зважаючи на його бездоганну репутацію, відсутність судимостей і щирість у розкаянні, суд вирішив не висилати його до в'язниці, надавши три роки іспитового терміну. 

Фото: tsn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: