Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Придністров'я та РФ: Гур спростували заяву про наміри Придністров’я приєднатись до Росії

Придністров'я та РФ: Гур спростували заяву про наміри Придністров’я приєднатись до Росії фото

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило заяву, яка спростовує інформацію щодо наміру Придністров'я звертатися до Російського президента Володимира Путіна щодо приєднання до Російської Федерації. Речник відзначив, що депутати Придністров'я не мають таких намірів.

За нашими даними, інформація про те, що 28 лютого “влада” Придністров’я начебто попросить РФ, аби та приєднала їх до свого складу, наразі, не підтверджується, — повідомив Андрій Юсов у коментарі “Українській правді”

Проте, з'явилася інформація про запланований "з'їзд депутатів усіх рівнів" у Тирасполі 28 лютого, який може внести нові елементи в цю ситуацію. Опозиційний лідер Геннадій Чорба висловив побоювання, що на цьому заході можуть висловити прохання щодо приєднання Придністров'я до Росії від імені громадян лівого берега Дністра.

Повідомлення також стверджує, що 29 лютого сам Володимир Путін має оголосити це прохання в своєму зверненні до федеральних зборів, які, за повідомленням, мають швидко ухвалити рішення. Чорба виражає впевненість, що ініціатива провести цей "з'їзд" прийшла з Москви.

Опозиціонер Придністров'я також розглядає цей захід в контексті нещодавнього мітингу протесту у Тирасполі, який відбувся на фоні "економічного тиску Молдови".  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: