Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Два роки спротиву: Західні лідери висловлюють солідарність з Україною

Два роки спротиву: Західні лідери висловлюють солідарність з Україною фото

На другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, західні лідери висловили свою солідарність. Лідери країн заявили про рішучу підтримку Україні в її боротьбі за свободу та незалежність.

Два роки хоробрості, два роки мужності, два роки боротьби. Ви захищаєте наші спільні цінності - свободу та демократію. Ви станете членами нашої європейської родини. Сьогодні, у наших серцях, ви вже одні з нас. Слава Україні, - голова Євроради Шарль Мішель.

Біля Стіни пам'яті я віддаю шану українцям, які принесли найвищу жертву, борючись за наші цінності. Свободу, демократію, верховенство права. Вони у наших серцях і думках. Їхня спадщина живе. І вона сяятиме, коли Україна переможе у цій війні, - президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
 

Два роки спротиву під вогнем. Два роки надзвичайної мужності звичайних людей. Два роки, як Україна надихає світ, - голова Європарламенту Роберта Мецола.

Ми підтримували, підтримуємо і продовжимо підтримувати Україну у боротьбі за свободу! Зараз ця підтримка все ще залишається життєво необхідною. Незалежно від нашої "втоми від війни". Вільний світ не має допустити тріумфу путіна і росії, - президент Польщі Анджей Дуда.
 

Україна виживе, тому що вона сильна і мужня і тому, що має друзів у Європі та світі. Ми пишаємося тим, що зараховуємо себе до їхніх друзів - сьогодні та в нашому спільному європейському майбутньому, - канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Виповнюється 2 роки повномасштабної жорстокої агресії росії проти України. ЄС був на боці українського народу з того трагічного ранку, який змінив історію Європи, але не змінить знову її географію силою, - представник ЄС Жозеп Боррель.

731 день повітряних тривог, шкільні уроки в підземних станціях метро, руйнування і смерть. Ми не допустимо, щоби путін позбавив Україну рідної землі і свободи, та стоїмо на вашому боці доти, доки ми вам потрібні. Доти, доки ви знову зможете будувати своє майбутнє в мирі, - міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

Підтримка Нідерландів не похитнеться. Нідерланди поруч з вами на кожному кроці цього шляху, - міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот.

Сьогодні, люди з різних кінців світу також виходять на акції, щоб виразити підтримку Україні.

Франція, Німеччина, Австралія, Новая Зеландія, Бельгія, Данія, Хорватія, Південна Корея та ще десятки країн згуртувалися на знак солідарності з Україною. 

Дякуємо кожному та кожній за підтримку. Слава Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: