Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Аеропорти в Україні можуть відновити свою роботу до кінця 2024 року

Аеропорти в Україні можуть відновити свою роботу до кінця 2024 року фото

Авіасполучення в Україні може отримати зелене світло для відновлення до кінця 2024 року, стверджує директор Міжнародної ради аеропортів Європи, Олів'є Янковець. Його оптимістичні прогнози підкріплені переконанням, що авіація не повинна бути визначена як більш небезпечний вид транспорту порівняно з потягами, особливо за умов військових ризиків.

"Я б на це сподівався. З високою вірогідністю думаю, що так. Попри військові ризики Україна не зупиняє потяги, а вони є дуже повільними на відміну від літаків. Проте всі чомусь вирішили, що авіація більш небезпечна. Це не зовсім правильно з точки зору оцінки ризиків. Тим більше, що є технології, як зробити польоти навіть в нинішніх умовах безпечними", – сказав він в інтервʼю агентству "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, безпеку авіаційних перевезень можна забезпечити завдяки належній розташуванню систем протиповітряної оборони та вирішенню питань із страховими компаніями. Щодо можливості дозволити польоти лише з одного аеропорту України, він вказав, що таку інформацію він не може надати, оскільки не має доступу до кейсів безпеки.

"Буде рішення українського уряду, яка частина повітряного простору відкривається. Багато хто каже, що першим аеропортом, з якого відновляться польоти, буде Львів, оскільки він знаходиться в Західній Україні, де більш безпечно... Це питання точно не до ACI EUROPE. Рішення мають приймати компетентні органи в Україні за підтримки EASA", - додав Янковець, визначаючи відповідальність за прийняття таких рішень.

Можливість відновлення авіаперевезень до кінця 2024 року становить важливий крок для відновлення зв'язків та підтримки туристичного та економічного розвитку України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: