Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Президент України анонсував старт Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні"

Президент України анонсував старт Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні" фото

Президент України, Володимир Зеленський, оголосив про запуск Всеукраїнської економічної платформи під назвою "Зроблено в Україні".

Новий напрям економічної політики враховує інтереси національних виробників у всіх сферах. Платформа "Зроблено в Україні" покликана сприяти відкритому діалогу та взаєморозумінню між владою, бізнесом і суспільством.

У розширеному переліку товарів, що підлягають закупівлі у внутрішніх виробників, особливу увагу приділяється товарам військового призначення.

Також передбачається компенсація витрат на придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, а в майбутньому - для усіх українських виробників. Перший мільярд гривень вже враховано в державному бюджеті.

Державні програми, такі як "єВідновлення", "5-7-9" і "єРобота", підлаштовуються під нову економічну стратегію, акцентуючи на інвестиціях та підтримці внутрішнього виробництва.

Споживачі отримають фінансовий стимул: купуючи товар з маркуванням "Зроблено в Україні", вони отримають кешбек на спеціальну банківську картку. Технічні та економічні параметри цього заходу знаходяться в стадії підготовки.

За даними урядових прогнозів, очікується зростання споживчого попиту на +0,14% до ВВП, що перетвориться на понад 22 тисячі нових робочих місць та понад 4 мільярди гривень додаткових надходжень до бюджету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: