Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ завершила розслідування щодо знищення літака "Мрія": Підозрюваним загрожує до 15 років ув'язнення

СБУ завершила розслідування щодо знищення літака "Мрія": Підозрюваним загрожує до 15 років ув'язнення фото

СБУ накопичила переконливі докази провини колишніх керівників ДП "Антонов": генерального директора та начальника підрозділу з авіабезпеки.

Проти екс-чиновників порушено кримінальну справу через їх злочинні дії, які призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака АН-225 "Мрія".

Зараз слідчі СБУ завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до суду.

За даними слідства, перед початком повномасштабного вторгнення Росії, фігуранти не дозволили військовослужбовцям Національної гвардії України ввести територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

З цією метою вони у період січень-лютий 2022 року видали наказ блокувати доступ українських військових на територію об'єкта.

На підставі зібраних доказів, фігурантів обвинувачують за частинами 2 та 27 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Обвинувачені залишаються під вартою, а їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Розслідування проводилося за процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Офісу Генерального прокурора.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: