Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Незаконне полювання: на Чернігівщині підстрелили єгера

Незаконне полювання: на Чернігівщині підстрелили єгера фото

Поліція Чернігівської області повідомила про надання підозри мисливцеві, який випадково поранив товариша під час незаконного полювання. Інцидент стався на мисливських угіддях, де 41-річний єгер отримав вогнепальне поранення в результаті пострілу від іншого мисливця. Фігуранту злочину вже повідомлено про підозру.

Повідомлення про інцидент надійшло до поліції 24 січня, коли мешканець Чернігова зазнав поранення на мисливських угіддях у Чернігівському районі. За розслідуванням, поранення стало результатом непередбаченого пострілу під час незаконного полювання.

Наразі правоохоронні органи розслідують цю подію як кримінальне провадження згідно зі статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та частиною 2 статті 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання, вчинене групою осіб). Відповідно до закону, за ці правопорушення може бути передбачене позбавлення волі до 5 років.

Поліція наголошує на тому, що на даний момент діє заборона на полювання, яка буде чинною до завершення воєнного стану. За незаконне полювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Поліція обіцяє приділяти особливу увагу виявленню та припиненню випадків незаконного полювання та браконьєрства та притягати винних до відповідальності.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: