Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Суд визнав депутатку Чернігівської облради корупціонеркою, за це вона отримає штраф 5 тис. гривень

Суд визнав депутатку Чернігівської облради корупціонеркою, за це вона отримає штраф 5 тис. гривень фото

Розгляд справи тривав понад рік, у листопаді 2022 року Солорева виділила з Прилуцького бюджету 125 тис. грн для своєї сім'ї.

Деталі справи:

15 листопада 2022 року виконком Прилуцької міської ради ухвалив рішення надати фінансову допомогу 52 мешканцям Прилук на суму 174 000 гривень. Ці кошти були виділені з обласного "депутатського фонду" за участі депутатки від "Батьківщини" Віти Солоревої. Важливо відзначити, що з цієї суми 125 тисяч гривень було спрямовано на конкретний запит самої депутатки. Таким чином, за її запитом грошову допомогу отримали 37 мешканців Прилук.

Це стає особливо цікавим, оскільки серед отримувачів грошової допомоги з обласного бюджету знаходяться мати Віти Солоревої, її колишній чоловік та інші члени однопартійців.

У довгоочікуваному вердикті, який пролунав 29 лютого 2024 року, Деснянський районний суд Чернігова визнав депутатку Чернігівської обласної ради Віту Солореву винною у корупційних правопорушеннях.

За деталями рішення суду, відповідно до якого Солореву притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 5100 гривень, суддя Микола Кузюра відзначив, що під час розгляду справи виникло безліч питань щодо стану здоров'я депутатки, яка періодично перебувала на лікарняному.

Солорева планує оскаржити це рішення, наголошуючи, що не погоджується з вироком суду і не мала користі від фінансової допомоги, яку виділила. Зараз її доручено внести до реєстру корупціонерів.

Іншим важливим елементом у справі були документи про лікування Солоревої, які вона представляла суду як відомості про стаціонарне лікування в період судових засідань. Однак, виявилося, що в деякі моменти документи були подані у фотокопіях, а сама депутатка була відсутня в лікарні.

 Під час розмови з журналістами Віта Солорева висловила своє незгодження з рішенням суду та заявила, що має намір оскаржити його, подавши апеляцію.

«Я рішення не ухвалювала, користі від цього не мала і не маю. Все».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: