Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Білоруський спецназ забезпечить охорону російським військам біля кордону з Україною

Білоруський спецназ забезпечить охорону російським військам біля кордону з Україною фото

Підрозділи Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь взяли на себе відповідальність за охорону російських військових біля кордону з Україною, зокрема, в Чернігівській області, до кінця 2024 року. Інформацію про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

14 лютого командування Сил спеціальних операцій РБ уклало договори в рамках тендера "Послуги з прання білизни та спецодягу, Гомельська область". Термін надання послуг визначений з 26 лютого по 31 грудня 2024 року.

Умови тендера не конкретизували місце приймання білизни та спецодягу, але згідно із даними про переможців тендера, послуги будуть надавати дві організації: Мозирський районний комбінат побутового обслуговування та ЗАТ "СНЕЖИНКА" з Гомеля.

Хоча в Гомельській області немає постійного розташування підрозділів Сил спеціальних операцій, з весни 2022 року певні підрозділи знаходяться в цьому регіоні для підвищення безпеки кордону з Україною. Водночас, на аеродромах "Мозир" і "Зябрівка" в цьому регіоні вже розташовані підрозділи зенітного ракетного полку ЗС РФ з 2022 року.

Зазначено, що ці військові об'єкти не мають офіційного статусу, однак командування ССО зобов'язалося до кінця 2024 року забезпечувати їх охорону. Отже, підрозділи Сил спеціальних операцій будуть відповідальні за забезпечення безпеки підрозділів військ протиповітряної оборони РБ і РФ, розташованих на аеродромах "Лунинець", "Мозир" і "Зябрівка".

Фото: Телеграм канал: моніторингова група «Беларускі Гаюн»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: