Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чернігівщині живе двійник Тараса Шевченка: Історія Станіслава Новака

На Чернігівщині живе двійник Тараса Шевченка: Історія Станіслава Новака фото

У селі Анисів на Чернігівщині проживає 74-річний Станіслав Новак, визнаний офіційним двійником Великого Кобзаря Тараса Шевченка. Порівнювати з поетом його почали у середньому віці, і в 2012 році Станіслав Євгенович взяв участь у конкурсі натуральних двійників Т.Г. Шевченка, організованому братами Дмитром та Віталієм Капрановими, сучасними українськими письменниками.

Його неймовірна подібність до Кобзаря вразила братів Капранових настільки, що вони визнали: "Якби у конкурсі брав участь справжній Тарас Григорович, він би йому програв."

З того часу Станіслав має титул офіційного двійника Тараса Шевченка. Зараз він на пенсії, активно веде господарство та розводить кіз. Навіть не дивлячись на свій вік, він не втрачає подібності до Кобзаря, і його часто запрошують на різноманітні заходи.

"Станіслав Новак вітає всіх з Днем народження Великого Українського поета і бажає, щоб наступні покоління не забували пророче слово Кобзаря", — йдеться у повідомленні, оприлюдненому Чернігівською районною державною адміністрацією.

Фото: Чернігівська районна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: