Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перший Оскар в історії України: Фільм «20 днів у Маріуполі» переміг у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм»

Перший Оскар в історії України: Фільм «20 днів у Маріуполі» переміг у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм» фото

Українська картина "20 днів у Маріуполі" стала першою українською стрічкою, яка отримала Оскар у категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм". Режисер Мстислав Чернов у своїй промові під час нагородження сказав що хотів би, щоб війна з Росією ніколи не починалась, й обміняв би статуетку на мир та безпеку для своєї країни.

«Я хотів би ніколи не робити цей фільм, не виходити на цю сцену, і хотів би, щоб росія ніколи не нападала на Україну. Якби я міг обміняти нагороду на те, щоб росія не окупувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових і цивільних, які зараз в тюрмах та знаходяться в заручниках» – сказав режисер картини Мстислав Чернов під час нагородження.

Фільм зняли режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко, які залишилися в Маріуполі під час вторгнення Росії, щоб документувати події, що відбувалися в місті.

Фото: Скріншот з відео Церемонії Оскар

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: