Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон

СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон фото

Служба безпеки України (СБУ) розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон серед чоловіків призовного віку. У результаті спецоперацій, проведених в різних регіонах України, затримано організаторів фальсифікації документів для втечі до Євросоюзу, які продають їх військовозобов'язаним.

На Миколаївщині нейтралізовано злочинну групу, яка торгувала фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров'я. Серед затриманих - очільниця благодійного фонду, що шукала ухилянтів, та посадовиця лікарні. Фальшивку передавали заступниці головного лікаря обласного центру медико-соціальної експертизи.

На Полтавщині розкрито дії адвокатки, яка пропонувала втікачам два варіанти "вирішення питання" за гроші: надавання сфабрикованих висновків ВЛК або внесення до інформаційної системи "Шлях" для виїзду за кордон як водіїв міжнародних рейсів.

На Хмельниччині ліквідовано ще одну схему нелегальної міграції за кордон, у яку були втягнуті лікар-психіатр військового шпиталю та представниця військово-лікарської комісії.

На Прикарпатті затримано ділка, який "відмазував" ухилянтів від мобілізації, продаючи їм підроблені висновки про інвалідність через свої зв'язки в одному з київських центрів медико-соціальної експертизи.

У Львові ліквідовано канал втечі за кордон, що діяв під виглядом вантажних перевезень. Під час операції затримано ділка, який оформлював своїх клієнтів водіями благодійного фонду.

СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон фото №1
СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон фото №2
СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон фото №3
СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон фото №4
СБУ розкрила нові схеми ухилення від мобілізації та виїзду за кордон фото №5

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: