Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Викрита корупційна схема ухилення від мобілізації в Чернігівській області

Викрита корупційна схема ухилення від мобілізації в Чернігівській області фото

Поліцейські Чернігівщини викрили схему ухилення від мобілізації: двом співробітникам військового підприємства повідомили про підозру

Слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону оголосив про підозру у розтраті державного майна обом посадовцям.

Поліція встановила, що керівник військового лісгоспу та його колишній заступник організували корупційну схему з фіктивного працевлаштування задля ухилення від призову. За даними слідства, ці дії посадовців спричинили збитки державі у сумі майже чверть мільйона гривень.

Керівник лісгоспу вжив заходів для внесення змін у штатний розпис підприємства та створив посаду свого заступника, якої досі не існувало. Цим заступником він призначив "потрібного" чоловіка.

Співробітник, фіктивно призначений на цю посаду, жодного разу не з'являвся на робочому місці упродовж восьми місяців, але отримував заробітну платню. Внаслідок цих дій держава зазнала збитків у сумі майже чверть мільйона гривень.

Наразі обом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану.

Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще на три роки. Триває досудове розслідування.

Викрита корупційна схема ухилення від мобілізації в Чернігівській області фото №1
Викрита корупційна схема ухилення від мобілізації в Чернігівській області фото №2
Викрита корупційна схема ухилення від мобілізації в Чернігівській області фото №3

Фото: Поліція Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: