Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сумська область під обстрілами росіян: Огляд ситуації та евакуаційні заходи

Сумська область під обстрілами росіян: Огляд ситуації та евакуаційні заходи фото

486 вибухів сталося на Сумщині за минулу добу: обстріляно 46 населених пунктів, – ОВА.

Триває евакуація з прикордонних громад Сумської області. Про безпекову ситуацію в регіоні ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини" розповів керівник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

За його словами, за минулу добу зафіксовано 83 обстріли (486 вибухів). Нанесено 6 ракетних ударів, 11 – авіаційних, 8 залпів з РСЗВ. Також були артилерійські та мінометні обстріли.

Ворог обстріляв 46 населених пунктів у 16 територіальних громадах області. Зокрема, Велику Писарівку обстріляли авіабомбами.

Нанесені ракетні удари по містам: Суми, Конотоп, Охтирка.

13 березня евакуаційна комісія Охтирського району прийняла рішення щодо введення в дію Плану евакуації у Великописарівській громаді. Відтоді евакуювали 285 громадян, з них 26 дітей. Заходи з евакуації тривають.

”Не піддавайтесь панічним настроям, не розповсюджуйте вороже ІПСО про те, що Сумщина без захисту. Ми робимо все для безпеки людей і не залишаємо їх один на один зі своїми проблемами. Нам допомагає держава, закордонні партнери. Збройні сили готові до відсічі і дбають про безпеку громадян. Сумщина була і є північним форпостом України”. – наголошує Артюх.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: