Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Цигарки в Україні сильно подорожчають: Кабмін пропонує підвищити акциз на тютюнові вироби

Цигарки в Україні сильно подорожчають: Кабмін пропонує підвищити акциз на тютюнові вироби фото

Кабінет Міністрів України готується до підвищення акцизного податку на тютюнові вироби з липня 2024 року. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Тараса Мельничука, постійного представника Кабміну у Верховній Раді, у Telegram, а також на Міністерство фінансів України.

Згідно з інформацією, Кабінет вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України, спрямований на перегляд ставок акцизного податку на тютюнові вироби.

У зазначеному документі №11090 пропонується з 1 липня поточного року по 31 грудня 2027 року щорічно підвищувати ставки акцизного податку на тютюнові вироби для досягнення мінімального рівня. Крім того, пропонується встановити грошову одиницю виміру ставки акцизного податку на тютюнові вироби у євро.

Паралельно Кабінет пропонує звільнити від обмежень щодо накопичення тютюнових виробів на складах до підвищення ставок акцизного податку на період воєнного стану. Це передбачає збільшення середньомісячного обсягу реалізації тютюнових виробів на митній території України з 115 до 120 відсотків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: