Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чернігівщині викрито агента фсб рф, він передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів

На Чернігівщині викрито агента фсб рф, він передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів фото

Співробітники Служби безпеки України затримали агента Федеральної служби безпеки Росії, який намагався отримати конфіденційну інформацію щодо розташування українських військових об'єктів на північному кордоні з Росією.

Контррозвідка СБУ завадила спробі агресора здійснити шпигунські дії та затримала його, коли він намагався отримати координати оборонних пунктів у прикордонних районах Чернігівської області.

Агент ФСБ використовував велосипед для об'їзду місцевості та фотографування військових об'єктів, після чого намагався передати отриману інформацію російській стороні через месенджери.

Завдяки оперативним діям співробітників СБУ, зловмисника було затримано заздалегідь, що дозволило уникнути передачі конфіденційної інформації агресору.

Підозрюваний, якого виявлено як місцевого працівника, був рекрутований співробітником ФСБ Росії та вже встиг зайнятися шпигунською діяльністю на користь російської спецслужби.

Наразі проводиться розслідування, підозрюваному оголошено про підозру за державну зраду, передбачену статтею 111 Кримінального кодексу України. Він залишається під вартою і може очікувати довічного ув'язнення.

Спецоперація проводилася співробітниками СБУ в Чернігівській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

На Чернігівщині викрито агента фсб рф, він передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів фото №1
На Чернігівщині викрито агента фсб рф, він передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів фото №2
На Чернігівщині викрито агента фсб рф, він передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів фото №3

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: