Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Росія здійснила найбільшу атаку на енергетику України!

Росія здійснила найбільшу атаку на енергетику України! фото

Російські сили завдали 12 ракетних ударів по Запоріжжю, спричинивши руйнування 7 будівель та пошкодження 35 інших об'єктів інфраструктури, повідомив голова ОВА Іван Федоров.

Атака також зачепила найбільшу гідроелектростанцію України - ДніпроГЕС, зазначили в Укргідроенерго. Зараз на станції триває пожежа, але загрози прориву не виявлено, ситуація на плотині під контролем.

Запоріжська АЕС знову знаходиться на межі блекауту через ракетний удар, який відключив зовнішню повітряну лінію ПЛ-750кВ "Дніпровська", повідомили в Енергоатомі.

Фото: ДніпроГЕС

Також відомо про щонайменше 15 вибухів у Харкові, де постраждала енергетична інфраструктура. У місті спостерігаються проблеми з електропостачанням та водопостачанням, заявив мер Харкова Терехов.

На Дніпропетровщині пошкоджені енергетичні об'єкти в різних районах, а побиті вікна та перебої з електропостачанням та водопостачанням зазнали місцеві мешканці.

У Хмельницькому постраждали об'єкти інфраструктури та житлові будинки. Є звіти про одну загиблу людину і численних постраждалих серед мирного населення.

В Одесі, Львові, Вінниччині, Кіровоградській, Івано-Франківській, Сумській областях та на інших територіях України також зафіксовані влучання та пошкодження об'єктів критичної інфраструктури, що призвело до аварійних відключень та загрози життю та здоров'ю мирного населення.

Фото: Телеграм канал kpszsu

Повітряні сили повідомляють, що знищено 92 повітряні цілі рф: 55 ракет та 37 «шахедів» за 22 березня

Усього ворог застосував 151 засіб повітряного нападу:

  • 63 «Shahed-136/131»;
  • 12 балістичних ракет «Іскандер-М»;
  • 40 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 5 крилатих ракет Х-22;
  • 7 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59;
  • 22 зенітні керовані ракети С-300/С-400.

Фото: влучання на Хмельниччині.

Прокоментувавши атаку РФ, президент Зеленський зазначив, що за цю ніч було понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів.

Він підкреслив, що цільові об'єкти російських терористів демонструють максимальну жорстокість і безжалісність, включаючи електростанції, лінії постачання енергії, греблю ГЕС, звичайні житлові будинки та навіть тролейбуси. Президент висловив співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору.

У звіті також йшлося про триваюче відновлення постачання електрики в різних областях України, таких як Харків, Запоріжжя, Суми, Полтава, Дніпро, Одеса, Хмельницький, Вінниця, Івано-Франківськ та інші.

«Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору», — повідомив президент.

Фото: Запоріжжя

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: