Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Теракт в «Crocus City Hall»: Загинуло 93 людини

Теракт в «Crocus City Hall»: Загинуло 93 людини фото

Увечері 22 березня у торговому центрі Crocus City Hall в Підмосков'ї трапилася страшна подія. За свідченнями очевидців, сталася стрілянина, яка призвела до великої кількості жертв.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Близько 20:00 за місцевим часом троє осіб, одягнених у камуфляж, відкрили вогонь з автоматів на людей, які зібралися на концерт гурту "Пікнік" у торговому центрі.

Повідомлялось про загибель щонайменше 40 людей та поранення близько 100 осіб. Очевидці також повідомляли про вибух усередині будівлі.

Терористи підпалили залу, де перебували люди. Через загоряння почав обвалюватися дах. Вогнеборці  понад 40 хвилин не могли почати гасіння, та чекали на прибуття спецназу.  

Російські ЗМІ повідомляють, що станом на ранок 23 березня внаслідок трагедії в "Crocus City Hall" загинуло понад 60 людей. Пізніше слідчий комітет РФ повідомив, що кількість загиблих зросла до 93 людей.

Це офіційна інформація, хоча деякі Telegram-канали згадують про понад 80 жертв. У лікарнях залишаються 107 поранених. Також повідомляється про загибель трьох дітей.

До гасіння пожежі були залучені понад 400 рятувальників. Дах будівлі впав в глядацький зал, де 22 березня мав відбутися концерт.  

Згідно з повідомленням CNN, відповідальність за напад взяло терористичне угруповання ІДІЛ.

У Головному управлінні розвідки України заявляють, що це провокація спецслужб Путіна, а Білий дім виключає причетність України до стрілянини.

‼️ Теракт у москві — спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою путіна. 
Її мета — виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на росії. 
Публічну страту людей у москві варто розуміти як погрозу путіна ще більшою ескалацією та розширення війни. 
Заява пєскова, яка пролунала незадовго до теракту про «війну» - лише фальстарт ретельно спланованої кремлівської спецоперації. 
путін має великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе. Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального «закручування гайок» на самій росії.  - ГУР

У США також виключають причетність України до теракту в Підмосков’ї.

Раніше, 8 березня, посольство США у росії та МЗС Британії попереджали про можливі теракти в Москві.

«Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти найближчим часом планують атакувати великі зібрання в Москві, включно з концертами, і громадянам США слід уникати великих зібрань протягом наступних 48 годин», — заявляли у відомствах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: