Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сили оборони України здійснили удари по великим десантним кораблям "Ямал" і "Азов" в окупованому Севастополі

Сили оборони України здійснили удари по великим десантним кораблям "Ямал" і "Азов" в окупованому Севастополі фото

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що в окупованому Севастополі сили оборони України здійснили удари по великим десантним кораблям "Ямал" і "Азов", а також по центру зв'язку та декільком об'єктам інфраструктури Чорноморського флоту РФ. Про це інформує прес-служба Збройних Сил України.

"Сили оборони України успішно вразили в окупованому Севастополі великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку, а також декілька об'єктів інфраструктури ЧФ РФ в тимчасово окупованому Севастополі", – йдеться у заяві.

Варто зазначити, що "Ямал" і "Азов" є великими десантними кораблями проекту 775 і 775М відповідно. Вони використовуються для висадки морського десанту та перекидання військ та вантажів. Ці кораблі є важливою складовою російського десантного флоту.

За інформацією ЗМІ, "Ямал" брав участь у захопленні українського Криму в 2014 році. Щодо "Азов", він входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів ЧФ РФ.

Такі дії ЗСУ відбулися в контексті загальної ситуації в Криму, де ввечері 23 березня 2024 року пролунали вибухи. Командувач Повітряних сил України Микола Олещук прокоментував події на півострові.

«Небо і море одного кольору!
Дякую льотчикам та морякам за успішну бойову роботу! Крим - НАШ! Разом - до перемоги», - написав Микола Олещук.

Фото: Вікіпедія, Телеграм канал: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: