Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Карантинні обмеження на Чернігівщині через випадок сказу: що потрібно знати

Карантинні обмеження на Чернігівщині через випадок сказу: що потрібно знати фото

З 15 березня село Скрипчин увійшло до переліку небезпечних населених пунктів через зареєстрований випадок сказу. Про це повідомляє Козелецька селищна рада.

Крім того, зазначено радіусом 4 км навколо села Скрипчин з населеними пунктами с. Бобруйки, с. Пушкарі, с. Кривицьке, с. Бабарики, с. Одинці, с. Волевачі та угіддями мисливських господарств ТОВ «Любечь» і Козелецького відділення МРП ЧОО УТМР визначено як загрозливу зону.

У зв'язку з цим, у зазначених районах введено карантинні обмеження. Заборонено проведення виставок, вивезення собак, котів за межі неблагополучного пункту, промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин, їх відлов, вивіз з мисливських угідь неблагополучної і загрозливої зон.

"Ветеринарна служба виявила коло контактних осіб, які направлені на консультацію до лікаря-травматолога КНП «Козелецька ЛІЛ». Вони вже проходять курс вимушених щеплень проти сказу. Служба продовжує проводити вимушені заходи з дезінфекції, щеплення контактних тварин. Ветеринари здійснюють обходи подвір’їв у с. Скрипчин та населених пунктах загрозливої зони", - зазначається у повідомленні.

Власники тварин, які потребують щеплення від сказу, можуть звернутися до Козелецької дільничної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Незалежності, буд. 19, село Козелець, електронна адреса: kz_vetlik@vetmed.gov.ua, телефон: (093) 572-26-97.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: