Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Львівщині керівника лісгоспу підозрюють у привласненні майна на мільйони

На Львівщині керівника лісгоспу підозрюють у привласненні майна на мільйони фото

Співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України викрили керівника державного підприємства "Славське лісове господарство" на Львівщині у привласненні 0,35 гектара землі та будівлі "будинок лісника", яка була реконструйована за кошти підприємства, загальною вартістю понад 3 мільйони гривень.

Посадовець, який одночасно є депутатом та головою постійної комісії з питань землекористування селищної ради Славської об'єднаної територіальної громади Львівської області, застосував своє посадове становище для привласнення садиби та землі в курортному місці.

Для цього керівник лісгоспу звернувся від імені своєї дружини до селищної ради за дозволом щодо виготовлення проєкту землеустрою. Після позитивного рішення сільради, він залучив трьох інженерів-землевпорядників виготовити відповідний документ, однак інженери під час підготовки проєкту не вказали, що земля та будівля належать лісгоспу.

Керівник лісгоспу, його дружина та троє інженерів отримали повідомлення про підозру у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло залучених до оборудки осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора.

Фото: Telegram канал: Державне бюро розслідувань

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: