Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

100 тисяч доларів хабаря: Затримання депутатів за корупцію в Сумській облраді

100 тисяч доларів хабаря: Затримання депутатів за корупцію в Сумській облраді фото

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно викрили на корупції двох депутатів Сумської обласної ради. Посадовці запропонували хабар у розмірі 100 тисяч доларів керівництву міської військової адміністрації обласного центру.

Вони пропонували цю суму за те, щоб "пролобіювати" об'єднання кількох місцевих медичних закладів в одну лікарню і домовитися про кандидатуру її очільника. Таким чином, фігуранти планували встановити "контроль" за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медичної установи.

Крім того, після реорганізації вони пропонували керівництву міста регулярні "відсотки" від обсягу державного фінансування для цієї нової лікарні.

Обох депутатів обласної ради було затримано "на гарячому" в момент передачі першої частини хабара у розмірі 50 тисяч доларів. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Усі комплексні заходи проводилися за процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: