Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Розмір має значення? Військового не впустили у вагон потяга Укрзалізниці через собаку

Розмір має значення? Військового не впустили у вагон потяга Укрзалізниці через собаку фото

Користувачі мережі обурені через інцидент, що стався у потязі "Укрзалізниці" на маршруті Київ-Чернігів. Військового разом із його службовою собакою не пустили у вагон через розмір тварини, що призвело до того, що солдат з чотирилапим товаришем простояв у тамбурі близько 3 годин.

Про цей випадок повідомляють Telegram-канали. Галасу навколо ситуації надала волонтерка Дарія, яка звернулася до "УЗ" з проханням пояснити ситуацію.

"Людина, яка нас захищає, і службова собака мають їхати понад 2,5 години у тамбурі", - зазначено у її дописі.

Волонтерка також опублікувала фотографію, на якій видно, що у вагоні знаходиться маленький пес. Проте виключення для службового пса "УЗ" не зробила.

Компанія, коментуючи подію, пояснила, що тварини, розмір яких не перевищує 45 см у холці, повинні мати обов'язкове спорядження (повідець та намордник). Пес військового не мав намордника, тому його не допустили до вагону.

"Це - Ермі. Службовий собака Нацгвардії. Вони несли і несуть службу в Чернігові і їздять на виконання службово-бойових завдань в різні локації держави ще з самого початку повномасштабного конфлікту. Цей пес пережив трохи більше, ніж багато хто з пасажирів чи працівників Укрзалізниці", - написав у коментарях до публікації Бронської кінолог, який знайомий із військовим.

Укрзалізниця підкреслила, що правила перевезення тварин є застарілими і ведеться робота над їх оновленням. Однак, всі зміни мають бути схвалені Кабінетом Міністрів. Наразі компанія аналізує досвід іноземних перевізників.

Волонтерка Дарія, яка подорожувала у одному потязі зі солдатом, підкреслила, що подібні ситуації у "Укрзалізниці" не вперше.  

У мережі розгорнувся справжній скандал щодо неповаги до військового, який захищає країну, та його службового пса.

Фото: Instagram daria_bronska

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: