Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Депутата міськради з Чернігівщини судитимуть за ухилення від виконання обов’язків військової служби та шахрайство

Депутата міськради з Чернігівщини судитимуть за ухилення від виконання обов’язків військової служби та шахрайство фото

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування стосовно депутата Семенівської міської ради Чернігівської області, який уникав виконання військових обов’язків після мобілізації, здійснюючи це за сприяння керівника підрозділу.

Обвинувальний акт було направлено до суду.

Встановлено, що після мобілізації депутата під час російського вторгнення, протягом 5 місяців він фактично не виконував військові обов’язки. Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та навіть фіксував у службовій документації, що той здійснює службу у прикордонних нарядах.

За цей період депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового та спеціальні надбавки на суму понад 157 тисяч гривень.

Депутата обвинувачують у ухиленні від виконання військових обов’язків та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Згідно з цими статтями, він може бути позбавлений волі на строк до 10 років.

Матеріали досудового розслідування стосовно начальника депутата, який прикривав його злочинні дії, були виділені в окреме провадження. Кримінальне провадження стосовно нього також завершено та направлено до суду.

Подільника звинувачують у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366), зловживанні владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364), у посібництві у кримінальному правопорушенні щодо ухилення військових обов’язків (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ч. 409). За цими статтями, він також може бути позбавлений волі до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: