Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Затримано рецидивістку, яка ввозила прекурсори в Україну під виглядом прального порошку

Затримано рецидивістку, яка ввозила прекурсори в Україну під виглядом прального порошку фото

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) розкрили канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропні речовини. Учасницею злочинної групи виявилася жителька Хмельниччини, яка раніше вже мала судимість за подібні дії.

За даними слідства, зловмисниця спільно з іншими членами угруповання здійснювала контрабанду оптових партій псевдоефедрину з Близького Сходу до України. Очікуваний "прибуток" наркоторгівців становив понад 70 тисяч американських доларів щомісяця.

Група маскувала іноземний товар у коробках з прального порошку та відправляла його до України через водіїв міжнародних пасажирських перевезень, яких використовували "втемну".

Під час обшуків у помешканні злочиниці виявлено наркомісткі пігулки, суму грошей, ймовірно одержаних незаконно, та автомобілі, якими здійснювалися розподіл прекурсорів.

Затримана повідомлена про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів в особливо великих розмірах). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

СБУ продовжує співпрацювати з правоохоронними органами для припинення діяльності всієї злочинної групи та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до наркобізнесу в Рівненській області.

Затримано рецидивістку, яка ввозила прекурсори в Україну під виглядом прального порошку фото №1
Затримано рецидивістку, яка ввозила прекурсори в Україну під виглядом прального порошку фото №2
Затримано рецидивістку, яка ввозила прекурсори в Україну під виглядом прального порошку фото №3

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: