Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Білорусі стартували військові навчання: "Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто" — Лукашенко

У Білорусі стартували військові навчання: "Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто" — Лукашенко фото

У Білорусі стартували військові навчання у регіонах, що прилягають до кордонів з Україною, Литвою та Польщею. Збройні сили країни оголосили про це у вівторок, починаючи маневри, які триватимуть у рамках комплексної перевірки територіальної оборони. За інформацією Міністерства оборони Білорусі, навчання відбуватимуться в різних районах, зокрема, Гомельській та Вороновському районах, і охоплюватимуть період з 2 по 4 квітня.

Основна мета навчань полягає в оцінці готовності військового персоналу до виконання навчально-бойових завдань та удосконаленні їхніх навичок. В рамках навчань передбачено відпрацювання питань територіальної оборони, охорони об'єктів та залучення добровольців народного ополчення. У плані підготовки також передбачено навчання військовозобов'язаних з відновлення навичок та виконання завдань відповідно до військово-облікових спеціальностей.

"Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємось до війни, я про це говорю відверто. "Хочеш миру - готуйся до війни" - не я це придумав. Це дуже правильно сказано", - заявив диктатор, цитує "Новое издание".

За його словами, у країні проводиться підготовка військових підрозділів, постачається озброєння та техніка для підвищення оборонної готовності.

Варто зазначити, що навчання проводяться в контексті загальної перевірки боєготовності Збройних сил Білорусі, яка триває від 11 березня. В процесі навчань також беруть участь резервісти та представники "вагнерівців", що є частиною найманців з так званої групи Вагнера, які залишилися в країні.

Міністр оборони Білорусійської СР, під час останньої поїздки в західні райони країни, обговорював потенційну операцію в Сувальському коридорі з керівництвом Збройних сил. Цей коридор відокремлює Білорусь від Калінінградської області РФ і може стати об'єктом спеціальних заходів у випадку провокацій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: