Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за бойовими літаками ЗСУ поблизу Кривого Рогу

СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за бойовими літаками ЗСУ поблизу Кривого Рогу фото

Контррозвідка Служби безпеки України заарештувала ще одну учасницю агентурної мережі ФСБ, яка була виявлена на початку поточного року. Ця операція стала частиною широкомасштабної операції по виявленню і припиненню діяльності агентів російських спецслужб у регіоні.

Нагадаємо, що в минулому місяці було затримано п’ятьох російських агентів у Дніпропетровській та Донецькій областях. Їхні дії включали відстеження геолокацій Збройних Сил України на прифронтових територіях.

Нова фігурантка спрямовувала свої зусилля на знаходження військових аеродромів та баз української протиповітряної оборони неподалік від Кривого Рогу. Вона також відслідковувала маршрути польотів бойової авіації ЗСУ.

За даними слідства, затримана - місцева мешканка і прихильниця ідеології російського націоналізму. Її залучили до агентурної діяльності через знайому, яка вже перебуває під вартою.

Під час обшуків в помешканні зловмисниці був вилучений мобільний телефон з доказами її спілкування з представниками ФСБ. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі підозрювана перебуває під вартою, їй загрожує покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Операцію з її затримання проводили співробітники СБУ за підтримки обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: