Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ затримали сім’ю зрадників, які хотіли атакувати залізничні ешелони ЗСУ

СБУ затримали сім’ю зрадників, які хотіли атакувати залізничні ешелони ЗСУ фото

Служба безпеки України успішно здійснила спеціальну операцію, спрямовану на протидію ворожим агентам, що планували диверсійні дії на території Харківської області.

За інформацією спецслужб, затримані особи виявилися членами агентурної групи військової розвідки Російської Федерації. Головною метою їхньої діяльності було зібрати відомості про рух військових ешелонів Збройних Сил України на Лиманському напрямку.

За допомогою розвідки вони намагалися визначити найбільш уразливі ділянки залізничних маршрутів, такі як мости, шляхопроводи і автотунелі, а також збирати координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій.

Отримані дані планувалося передати російським кураторам для подальших диверсійних дій. Однак завдяки ефективній роботі Служби безпеки ці плани були зірвані.

У результаті операції було затримано всю агентурну групу ще на початковому етапі їхньої діяльності. Затриманім виявилися брат і сестра, які спільно працювали у місцевому комунальному закладі.

За даними слідства, їх членство в групі виявилося в результаті аналізу їхньої комунікації з куратором з Росії через мобільні телефони.

Зловмисникам пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Вони перебувають під вартою і можуть бути засуджені до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.  

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: