Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Історична угода: Фінляндія підтверджує підтримку України в боротьбі проти російської агресії

Історична угода: Фінляндія підтверджує підтримку України в боротьбі проти російської агресії фото

Президент України Володимир Зеленський та Президент Фінляндії Александр Стубб уклали двосторонню безпекову угоду між державами, яка підкреслює готовність Фінляндії продовжувати підтримку України в її боротьбі проти російської агресії.

Цей документ має велике значення і свідчить про важливість партнерства між двома країнами. Фінляндія зобов'язується надавати довгострокову військову та фінансову допомогу Україні, а також зміцнювати співпрацю в політичній, фінансовій та гуманітарній сферах, а також в галузі реформ.

"Сильний документ, що засвідчує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.

Фінляндія надаватиме довгострокову військову та фінансову допомогу, а також поглиблюватиме співпрацю з Україною в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

Допомагатиме Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових. 

Дякую Фінляндії за підтримку України і нашого народу! Дякую за допомогу", - Володимир Зеленський.

Крім того, Фінляндія відповідатиме за відновлення енергетичного сектору, оцінюватиме екологічні наслідки, зміцнюватиме захист кордонів та критичної інфраструктури, а також надаватиме медичну допомогу українським військовим.

Президент Зеленський висловив свою вдячність Фінляндії за її підтримку та допомогу Україні і її народу в цей нелегкий час.

Фото: Офіційний канал Президента України - Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: