Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки ППО потрібно щоб «закрити» небо України? Головні тези з нового інтерв'ю Володимира Зеленського

Скільки ППО потрібно щоб «закрити» небо України? Головні тези з нового інтерв'ю Володимира Зеленського фото

В суботу, 6 квітня, Володимир Зеленський взяв участь у телемарафоні "Єдині новини". Зібрали для вас основні короткі тези з інтерв’ю:

Президент зазначив, що ситуація щодо оборони дуже сильно укріплюється. Будується три лінії оборони, при цьому терміни будівництва приблизно однакові, але на гарячих напрямках вони прискорені. На цих напрямках фронту будівництво ліній оборони вже завершено на 92-98%.

Зеленський також наголосив на важливості прийняття закону про мобілізацію. Він звернувся до парламенту з проханням проголосувати за цей закон найближчими днями, підкресливши його вагомість.

Щодо мобілізації росіян, Зеленський висловив думку, що Росія може не встигнути мобілізувати необхідну кількість осіб до 1 червня. Хоча планується мобілізувати 300 тисяч осіб, ця цифра не є остаточною. Президент вважає, що Росії може не вистачити часу на мобілізацію в зазначений термін.

Також Зеленський відзначив, що Харків захищений наразі за оборонними рубежами, але це місто є бажаною ціллю для Росії. Водночас він підкреслив, що Харків "з погляду неба" не захищений.

Щодо Білорусі, президент підкреслив, що Україна не спостерігає жодних планів, загроз чи потужностей з їхнього боку, але в разі потреби буде готова до опору.

І ще декілька основних тез:

  • Україні необхідно отримати 25 систем Patriot, кожна з 6-8 батарей або їх аналоги, щоб повністю захистити небо.
  • У цьому році нам передадуть лише 10% від необхідної кількості винищувачів.
  • Щодо американської допомоги: Якби нам запропонували кредитну допомогу сьогодні чи безкоштовну завтра, ми прийняли б її сьогодні.
  • Україна знайшла вихід із ситуації з блокадою на кордоні з Польщею, будуючи кілька обхідних маршрутів через море, Дунай, а також через Молдову і Румунію.
  • Щодо відправлення західних військ до України: У нас є громадяни інших країн, які готові воювати за Україну. Ми завжди відкриті до допомоги від тих, хто бажає підтримати нас.

Повна версія інтерв’ю доступна онлайн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: