Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Росія використовує нову тактику ударів по енергетиці України

Росія використовує нову тактику ударів по енергетиці України фото

У РФ розроблено нову тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України: вони використовують високоточні ракети, спрямовані на електростанції, що знаходяться у менш захищених районах, ніж Київ, повідомляє Financial Times.

Згідно з інформацією, ситуація є серйозною і погіршується порівняно з минулою зимою 2022-2023, хоча шкода від ударів не така масштабна. Метою РФ є завдання постійних та непоправних руйнувань. Деякі об'єкти можливо не зможуть повністю відновитися до наступної зими.

За даними з 22 по 29 березня РФ здійснила удари по 7 теплових електростанціях та 2 гідроелектростанціям у регіонах, де недостатньо систем протиповітряної оборони. За допомогою теплої погоди, імпорту енергії з ЄС та використання відновлюваних джерел енергії вдалося уникнути масових перебоїв у постачанні електроенергії.

Кількість ракет, які використовувалися в атаках взимку 2022/23, тепер спрямована на 5-6 об'єктів енергетичної інфраструктури в одному регіоні. Основною метою є відрізання великих промислових регіонів та міст від електропостачання.

За даними військових експертів, у РФ достатньо ракет для проведення ще однієї або навіть двох великих атак найближчими тижнями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: