Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Служба безпеки зупинила наміри ФСБ здійснити авіаудар по Сумщині

Служба безпеки зупинила наміри ФСБ здійснити авіаудар по Сумщині фото

Служба безпеки перешкодила російському авіаудару на нові оборонні позиції на кордоні Сумської області. Агресор планував використати керовані авіабомби для обстрілу українських укріпрайонів.

У результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки "на гарячому", затримано агента ФСБ, який проводив розвідку біля оборонної лінії у регіоні. Він намагався визначити точні координати військового об'єкта ЗСУ для коригування ворожого авіаудару.

Під час затримання у зловмисника вилучено мобільний телефон, з якого він намагався передати агресору фотографії та геолокацію потенційної "цілі".

Завдяки оперативній реакції Служби безпеки, спроба російської спецслужби отримати агентурний "звіт" та використати його для підготовки повітряних атак була зірвана.

Затриманим виявився колишній місцевий "функціонер" забороненої Партії регіонів. Після деокупації Сумщини його дистанційно звербували кадрові співробітники ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності у регіоні.

За отриманими даними, злочинця підозрюють за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він залишається під вартою і може бути засуджений до довічного ув'язнення.

Спецоперацію проводили співробітники Служби безпеки в Сумській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: