Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Під час спроби перетину кордону затримано екснардепа, який виправдовував збройну агресію РФ

Під час спроби перетину кордону затримано екснардепа, який виправдовував збройну агресію РФ фото

У сфері кримінальних правопорушень з'явився новий епізод, пов'язаний з екснардепом та народним депутатом України V-VII скликань від партії "регіони", який представляв Бахмутську міську раду від забороненої проросійської партії "ОПЗЖ".

За даними, що надійшли від Київської обласної прокуратури, депутату міської ради з Бахмута, який відомий своїм зв'язком із забороненою проросійською партією "Опозиційний блок — За життя", та який також був народним депутатом України у V-VII скликаннях від партії Регіонів, пред'явлено обвинувачення.

За висновками слідства, йому приписують розповсюдження матеріалів, що виправдовують збройну агресію російської Федерації проти України та заперечення тимчасової окупації частини території України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Відомо, що підозрюваний використовував власний акаунт у месенджері для відправлення повідомлень, у яких зазначав, що не має підтверджень про збройну агресію російської Федерації та що він заперечує тимчасову окупацію території України, що звісно, дискредитувало українську владу.

За останніми подіями, чоловіка затримали біля прикордонного пункту пропуску в Одеській області, коли він намагався виїхати за межі країни як особа непризовного віку.

Досудове розслідування та оперативний супровід - СБУ.

Фото: Телеграм-канал Офісу Генерального прокурора. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: