Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Ніжині труять безпритульних собак та котів. Скільки тварин загинули та що відомо

У Ніжині труять безпритульних собак та котів. Скільки тварин загинули та що відомо фото

На одній з вулиць Ніжина отруїли близько 10 безпритульних котів та собак, які загинули.

Цю інформацію оприлюднили журналісти Суспільного. 

Зооволонтерка Ірина Павлова, керівниця ГО "Щаслива тварина" розповіла, що отруєння тварин почалося на вулиці Мацієвського з початку квітня. Власником одного з приватних господарств, де здебільшого проживають безпритульні коти та собаки, є дідусь з інвалідністю. Він, дбаючи про цих тварин, регулярно годує та лікує їх. Проте невідомі отруїли його собаку, а пізніше кількох котів. У результаті цього близько десяти тварин загинули через отруєння.

"Живе у нас там дідусь з інвалідністю, який все життя піклується про котів та собак. У нього отруїли безпритульну собаку, яку він доглядав. У нього є підвал, де він годує, лікує тварин за свою пенсію. Ось спочатку песика отруїли, а потім і котів. Спочатку двох, а потім ще двох, загалом близько десяти тварин загинули через отруєння".

За словами зоозахисниці, коли вони дізналися про цю ситуацію, негайно вирушили на місце події, але мешканці вулиці, де відбулася трагедія, не надали жодних свідчень. Про це було негайно повідомлено поліції.

"Ми приїхали, викликали поліцію, зайшли у два під'їзди на кожен поверх, спілкувалися з мешканцями, але ніхто нічого не бачив. І так кожен день ми возимо тварин у лікарню. Сьогодні (9 квітня, — ред.) теж одну собаку повезли в лікарню. Дуже жаль, що це відбувається".

Правоохоронні органи зараз перевіряють цей випадок жорстокого поводження з тваринами. Інформацію про інцидент передала речниця ГУ Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Зауважимо, що згідно зі статтею 299 Кримінального кодексу України, за жорстоке поводження з тваринами, що призвело до каліцтва чи загибелі, передбачені відповідальність і покарання, включаючи позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

У Ніжині труять безпритульних собак та котів. Скільки тварин загинули та що відомо фото №1
У Ніжині труять безпритульних собак та котів. Скільки тварин загинули та що відомо фото №2
У Ніжині труять безпритульних собак та котів. Скільки тварин загинули та що відомо фото №3
У Ніжині труять безпритульних собак та котів. Скільки тварин загинули та що відомо фото №4

Фото: suspilne.media

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: