Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна та Словаччина уклали угоду про радіаційну безпеку: головні домовленості

Україна та Словаччина уклали угоду про радіаційну безпеку: головні домовленості фото

На офіційному каналі Міністра внутрішніх справ України, Ігоря Клименка, було оголошено про участь у спільних консультаціях між урядами України та Словаччини.

Під час зустрічі обговорювалися заходи, спрямовані на поліпшення безпеки на спільному кордоні, а також питання протидії транснаціональній злочинності.

Особлива увага була приділена гуманітарному розмінуванню. Міністр висловив подяку Словаччині за важливу технічну підтримку для піротехніків ДСНС України, яка полягає у наданні двох машин механізованого розмінування та інженерної техніки. Ці засоби допоможуть швидше та ефективніше очищувати від вибухонебезпечних предметів деокуповані населені пункти Херсонщини, а також зберегти життя саперів.

Також було акцентовано на реалізації Формули миру Президента України у сфері радіаційної та ядерної безпеки. Між Державною прикордонною службою України та МВС Словаччини було підписано угоду щодо взаємодії в галузі радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки на кордоні.

З українського боку угоду підписав Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, а зі словацького – Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток.

«Реалізація Угоди підвищить ефективність і дієвість пропускних спроможностей на спільній ділянці кордону. Спільними зусиллями прикордонних відомств зможемо ефектно протидіяти незаконному поводженню з хімічними, біологічними, радіоактивними та ядерними матеріалами на українсько-словацькому кордоні», – наголосив Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко. 

Міністр висловив вдячність уряду Словаччини за його внесок у підвищення рівня безпеки в Україні та за надійну підтримку громадян.

Дякую Уряду Словаччини за внесок у підвищення рівня безпеки нашої країни. За незмінну й надійну допомогу нашим громадянам.

Фото: Офіційний канал Міністра внутрішніх справ України - Ігоря Клименка

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: