Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ викрила три нові канали втечі ухилянтів: деталі і останні затримання

СБУ викрила три нові канали втечі ухилянтів: деталі і останні затримання фото

Служба безпеки України успішно припинила діяльність нових каналів втечі ухилянтів за кордон, один з яких відправлявся до невизнаного Придністров’я.

У різних регіонах України були затримані чотири організатори нелегальних схем, що надавали послуги по ухиленню від мобілізації та незаконному перетину кордону. Фігуранти за отримані кошти намагалися допомогти ухилянтам втекти за кордон, використовуючи різноманітні методи, включаючи підроблення документів та обхід пропускних пунктів. Вартість цих послуг може досягати 15 тисяч американських доларів.

У Одеській області було припинено діяльність злочинного угруповання, яке організувало нелегальну міграцію до не признаного Придністров’я. Фігуранти шукали ухилянтів та пропонували їм переправлення через прикордонну річку, використовуючи моторні човни, які відправлялись лише вночі.

На Львівщині перед судом відповідатиме 33-річний киянин, який намагався переправити шістьох військовозобов’язаних до Євросоюзу. Фігуранти спробували незаконно внести їх до системи «Шлях» як волонтерів благодійної організації для перевезення гуманітарної допомоги, проте плани були виявлені та припинені співробітниками СБУ.

У Черкаській області була розкрита ще одна злочинна група, яка вивозила ухилянтів за кордон, представляючи їх як водіїв міжнародних пасажирських перевезень. Зловмисники використовували водіїв закордонних рейсів, які працювали в одній з компаній-перевізників.

Розслідування усіх цих випадків продовжується для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Комплексні заходи проводилися спільно з Національною поліцією та Держприкордонслужбою за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора та обласних прокуратур.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: