Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чернігівщині розкрито корупційну схему щодо ухилення від військової служби

На Чернігівщині розкрито корупційну схему щодо ухилення від військової служби фото

Поліція Чернігівщини виявила фігуранта, що за отримання хабаря допомагав особам уникнути призову на військову службу. Зловмисника затримано та взято під варту на вимогу суду.

Спільними зусиллями правоохоронних органів області встановлено, що 37-річний житель Чернігова вступив у злочинну угоду зі службовими особами територіального центру комплектування та соціальної підтримки з іншої області. Діючи на їхню користь, зловмисники шукали у місті зацікавлених осіб, готових платити гроші за ухилення від мобілізації.

Згідно зі слідством, у лютому цього року до злочинця звернувся один із громадян, який за обіцянку сприяти в отриманні відмови від служби з військовим квитком та безперешкодним перетином кордону, заплатив 1 600 доларів. Під час передачі хабаря в 1 400 доларів, зловмисника було затримано спецпідрозділом КОРД.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Розслідування триває, з метою зібрати всі необхідні докази для притягнення всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Операція з розкриття проводилася спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по 105 прикордонному загону Держприкордонслужби "Центр". Процесуальне керівництво здійснюється Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони.

На Чернігівщині розкрито корупційну схему щодо ухилення від військової служби фото №1
На Чернігівщині розкрито корупційну схему щодо ухилення від військової служби фото №2

Фото: cn.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: