Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Я ухилянт і пишаюсь цим" - ГУР попереджає про нову пропаганду від Кремля

"Я ухилянт і пишаюсь цим" - ГУР попереджає про нову пропаганду від Кремля фото

Головне управління розвідки (ГУР) повідомляє, що проводиться чергова інформаційна операція під назвою "Ухилянт", яку розпочала Москва у своїх протиукраїнських зусиллях.

Останнім часом в соціальних мережах, включаючи TikTok, з'являються відеоролики, на яких показані українські чоловіки, що перебувають за кордоном на відпочинку, та називають себе "ухилянтами".

Цей контент швидко набирає популярність серед аудиторії, спричиняючи як схвальні, так і критичні коментарі. Обговорення цих відео лише підсилює їх популярність.

Для підтримки такого контенту були створені пісні, що заохочують "ухилянтів". Ці пісні завжди містять основний меседж — вихваляння "ухилянтів".

Синхронність появи численних пісень та відео, які героїзують чоловіків, що відмовляються захищати свою країну, а також анонімність авторів і просування контенту за допомогою організованих груп ботів свідчать про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію.

Ця ІПСО є класичною технологією розколу суспільства, спрямованою на збільшення напруги та зірвання мобілізації в суспільстві через внутрішній конфлікт.

Пропаганда Кремля продовжує намагатися підривати українське суспільство зсередини, дискредитуючи образ Захисників і Захисниць України, використовуючи будь-які доступні методи.

Закликаємо всіх критично ставитися до інформації, яка походить з анонімних джерел, і завжди пам'ятати, що можливість споживати різноманітний контент у соціальних мережах ми маємо лише завдяки захисникам України.

Фото: Офіційний Telegram-канал ГУР МО України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: