Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ розкрила злочинну схему фінансування росгвардії в Криму: затримано помічника Шуфрича

СБУ розкрила злочинну схему фінансування росгвардії в Криму: затримано помічника Шуфрича фото

Служба безпеки України затримала помічника Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні російської гвардії на окупованому півострові Крим.

За отриманими даними, ця особа була причетна до забезпечення юридичних аспектів операцій. Зокрема, вона здійснювала укладання контрактів з російською гвардією для охорони власності народного депутата в Криму.

Протягом трьох місяців на рахунки окупантів було перераховано понад пів мільйона рублів. Гроші спрямовувались на "послуги воєнізованої охорони" об’єктів нардепа на півострові.

Варто згадати, що на початку лютого 2024 року Шуфричу була пред’явлена відповідна підозра.

Після проведення розслідування та спеціальних заходів, співробітники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Проводиться подальше розслідування для встановлення всіх обставин злочину. За цією статтею карного кодексу зловмиснику може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Операція була проведена за участю Офісу Генерального прокурора.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: