Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перший саміт Європейської асоціації жінок України відбувся у Європарламенті

Перший саміт Європейської асоціації жінок України відбувся у Європарламенті фото

У Європарламенті відбувся перший Саміт "Європейської асоціації жінок України", де з 14 по 16 квітня обговорювалися актуальні питання захисту та підтримки жіночих ініціатив в ЄС.

Участь у заході взяли понад 60 активісток та лідерок 30 громадських жіночих організацій, що активно діють у різних країнах Європи.

Особлива увага була приділена підтримці українок, які стали жертвами війни і були змушені покинути свої домівки. Учасники саміту розробили резолюцію, що містить конкретні рекомендації стосовно впровадження політик, спрямованих на покращення умов життя жінок в Україні та країнах Європейського Союзу.

Окрім цього, відбулася робоча зустріч з Віцепрем'єр-міністром України — Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, на якій обговорювалися можливі шляхи співпраці для підтримки жінок в умовах конфлікту та його наслідків.

У глобальному сенсі робота тільки починається — тепер будемо працювати над тим, щоб захистити права жінок, сприяти їхній політичній та економічній участі та боротися з гендерною нерівністю", — зазначила засновниця та голова організації "Європейська асоціація жінок України" - Віолетта Дворнікова.

Фото: Телеграм канал: Ukraine NOW

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: