Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зрадник з Миколаєва отримав 15 років тюрми: деталі справи

Зрадник з Миколаєва отримав 15 років тюрми: деталі справи фото

За матеріалами Служби безпеки України 15 років тюрми отримав зрадник, який співпрацював з ФСБ у Миколаєві.

Завдяки доказовій базі СБУ, ще один агент ФСБ отримав реальний термін ув'язнення за збирання розвідданих про Збройні Сили України на Миколаївщині. Зловмисник намагався визначити точні координати базування українських захисників, які обороняли обласний центр. В першу чергу його цікавили геолокації укріпрайонів та вогневих позицій підрозділів Збройних Сил України.

Ця розвідувальна інформація була необхідна агресору для підготовки точних повітряних нападів на місто з використанням дронів-камікадзе типу "Шахед".

Служба безпеки затримала зловмисника у лютому 2023 року, коли він намагався передати окупантам розвіддані про розміщення оборонних об'єктів.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За результатами слідства, зрадником виявився мешканець селища Врадіївка, якого ФСБ завербувала через заборонену соцмережу "Вконтакте". У поле зору російської спецслужби він потрапив як активний користувач російських інтернет-ресурсів, де він публікував коментарі на підтримку агресивної війни проти України.

Встановлено, що зловмисник комунікував з ФСБ через її "зв'язкового" з тимчасово окупованої частини території на сході України. Для виконання ворожих завдань агент на власному авто об’їжджав місцевість та приховано фіксував "потрібні" об'єкти на камеру телефону.

Під час обшуків у його помешканні вилучено комп’ютерну техніку та телефон з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: