Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мільйонні збитки: Керівники військового гарнізону на Чернігівщині причетні до привласнення бюджетних коштів!

Мільйонні збитки: Керівники військового гарнізону на Чернігівщині причетні до привласнення бюджетних коштів! фото

Група поліцейських на Чернігівщині розкрила схему, яка завдала мільйонних збитків у сфері оборони. Злочинна діяльність керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів призвела до втрати коштів на закупівлю матеріальних цінностей за завищеними цінами.

Співробітники Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань, встановили, що керівники паливного складу та паливної групи військового гарнізону спільно з приватним підприємцем організували та втілили в життя схему на заготівлю твердого палива (дров).

Члени злочинного угруповання підробляли офіційні документи, такі як товаротранспортні накладні та видаткові накладні, щоб це виглядало як закупки дров. Фактично ж, жодних дров не закуповувалося, а кошти з бюджету спрямовувалися на рахунки підприємця.

Слідство показало, що ця схема призвела до безпідставної переплати коштів з бюджету у сумі понад 1,6 мільйонів гривень. Крім того, керівник квартирно-експлуатаційного відділу придбав дрова за завищеними цінами, що спричинило втрати бюджету на суму понад 2,6 мільйонів гривень.

Поліція повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем та інших злочинах керівникам паливного складу та паливної групи військового гарнізону, а також приватному підприємцю. Вони можуть очікувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Зараз правоохоронці перевіряють інших посадовців на причетність до цієї злочинної діяльності.

Досудове розслідування триває.

Мільйонні збитки: Керівники військового гарнізону на Чернігівщині причетні до привласнення бюджетних коштів! фото №1
Мільйонні збитки: Керівники військового гарнізону на Чернігівщині причетні до привласнення бюджетних коштів! фото №2
Мільйонні збитки: Керівники військового гарнізону на Чернігівщині причетні до привласнення бюджетних коштів! фото №3

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: