Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Оголошено підозру митрополиту, який передавав інформацію про позиції ЗСУ рашистам

Оголошено підозру митрополиту, який передавав інформацію про позиції ЗСУ рашистам фото

Служба безпеки України оприлюднила інформацію про надання підозри митрополиту Арсенію, настоятелю Святогірської лаври УПЦ (МП), у зв'язку з його звинуваченням у викритті розташування блокпостів Збройних сил України в Краматорському районі Донецької області російським окупантам.

За даними розслідування, цей інцидент стався під час проведення літургії. Відомо, що вікарій передав адреси блокпостів українських військ у ході відеозапису, який потім був опублікований на вебсайті лаври та у місцевій групі Телеграм-каналу.

Слідство також встановило, що митрополит уже раніше висловлював прокремлівські погляди на війну в Україні, називаючи її "громадянським конфліктом" у своїх інтерв'ю. Наразі йому пред'явлено підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України з можливістю їх ідентифікації на місцевості).

Питання про обрання міри запобіжного заходу зараз вирішується, і триває розслідування всіх обставин справи. Якщо митрополит буде визнаний винним, йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Служба безпеки зазначила, що комплексні заходи з проведення цього розслідування були здійснені в Донецькій та Луганській областях за процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: