Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поліція розкрила корупційну схему у Чернігові

Поліція розкрила корупційну схему у Чернігові фото

Головне управління Національної поліції в Чернігівській області повідомило про затримання двох посадовців державної установи, які звинувачуються в корупційній схемі отримання хабарів від підприємців.

Поліцейські слідчого управління Чернігівщини разом з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань провели спільну операцію, що призвела до затримання на "гарячому" начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці. За даними слідства, їх підозрюють у отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

З'ясувалося, що посадовці органу інспекційної діяльності створили корупційну схему для особистої вигоди, вимагаючи та отримуючи хабарі від місцевих підприємців. Вони надавали керівництву підприємства інформацію про майбутні перевірки, обіцяючи уникнути їх за певну суму грошей.

Двох підозрюваних затримали 24 квітня, коли вони отримували хабар у розмірі 20 000 гривень. Поліція оголосила їм про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Розслідування ведуть слідчі обласної поліції за процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури. Обговорюється питання щодо обрання запобіжних заходів для підозрюваних.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: