Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пограбували ЧАЕС на 1 мільярд гривень: Генерал-майору рф та заступнику директора "Росатом" оголошено підозру

Пограбували ЧАЕС на 1 мільярд гривень: Генерал-майору рф та заступнику директора "Росатом" оголошено підозру фото

Нацполіція: Генерал-майору РФ та заступнику директора "Росатом" оголошено підозру у розграбуванні ЧАЕС

Офіційні джерела повідомляють, що генерал-майор поліції РФ та за сумісництвом заступник директора "Росатом" Микола Мулюкін став суб'єктом кримінального провадження через підозру у розкраданні активів Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС). Цю новину оголосили в телеграм каналі Національної поліції України.

За даними правоохоронних органів, військовослужбовці РФ слухали накази представників "Росатому" на території ЧАЕС, тримаючи в заручниках робітників станції та нацгвардійців. Вони намагалися призначити управління електростанцією, але, не маючи відповідних знань та навичок, діяли неефективно, в результаті чого просто здійснювали розкрадання майна.

Керівництво Національної поліції України, висловивши свою позицію, відзначило, що дії Мулюкіна та інших осіб, які брали участь у цьому випадку, є прикладом знущання та порушення закону. Правоохоронці обіцяють зробити все можливе, щоб найвищі посадові особи, які здійснювали порушення, були притягнуті до відповідальності за свої дії.

Голова Національної поліції України Іван Вигівський зазначив

Сьогодні ми вшановуємо подвиг тих, хто 38 років тому ціною власного життя та здоров’я рятував світ від ядерної катастрофи під час аварії на Чорнобильській АЕС. Ліквідатори аварії заплатили високу ціну за безпеку світу. Навіть після повної зупинки останнього енергоблоку заради збереження безпеки на станції працювали люди.

А також символічно, що саме сьогодні російському загарбнику, генерал-майору, заступнику гендиректора «Росатому» Миколі Мулюкіну слідчі Нацполіції оголосили підозру у розграбуванні нашої ЧАЕС під час окупації.

Під час повномасштабного вторгнення ворожі війська зайшли на ЧАЕС, а з ними і представники «Росатому». Вони тримали в заручниках працівників та нацгвардійців, і планували управляти станцією. Але їхнього хисту та знань не вистачило на те, щоб розібратись з управлінням. Тож вони просто розграбували майно вартістю майже на мільярд гривень. Це яскравий приклад рівня і світогляду нашого ворога – нищити та грабувати все те, що не можеш опанувати та зрозуміти.

Встановлені особи понад 100 окупантів, які захопили та мародерили на ЧАЕС. Важлива, кропітка та колосальна робота виконана правоохоронцями, і Національна поліція України докладе всіх зусиль, аби отримали підозри й понесли відповідальність всі воєнні злочинці, починаючи з найвищих чинів.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: