Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чернігівська поліція розслідує факт браконьєрства під час нересту

Чернігівська поліція розслідує факт браконьєрства під час нересту фото

Учора, 26 квітня, співробітники водної поліції разом із рибоохоронним патрулем затримали чоловіка, який використовував заборонені знаряддя для лову риби – зяберні сітки, неподалік від села Миколаївка.

Під час патрулювання озера у селі Миколаївка, рейдова група поліції виявила факт браконьєрських дій. Місцевий мешканець у період нерестової заборони вийшов на воду та використовував сітки для лову риби.

Співробітники поліції затримали чоловіка та вилучили у нього знаряддя лову та незаконно добуту рибу.

В ході огляду місця події поліцейські встановили, що 52-річний чоловік в період нерестової заборони та в протизаконний спосіб за допомогою 5 сіток добув 74 рибини, серед яких синець, плоскирка, лящ, щука, карась, тим самим завдав збитків рибному господарству України на суму 119 тисяч гривень. - Відділ комунікації поліції Чернігівської області

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), що передбачає обмеження на строк до трьох років.

Поліція нагадує, що з 1 квітня на території Чернігівської області діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. За порушення цієї заборони передбачена адміністративна чи кримінальна відповідальність.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: